Luka Rajić objavio svoj prvi album „Deca novog milenijuma“

Jedan od najperspektivnijih pop kantautora i izvođača na regionalnoj muzičkoj sceni, Luka Rajić, objavio je svoj debitantski album „Deca novog milenijuma“

Od želja, zaljubljivanja, privida, laži, preisipitivanja, turbulencija, prijateljstava i anksioznosti, pa do prepuštanja, nade i osećaja zajedništva – novi album Luke Rajića pruža uvid u odlike novih, sve hrabrijih i slobodnijih generacija.

„Deca novog milenijuma“ je svojevrstan dnevnik 20-ih godina gde mladi kantautor poručuje da su među nama nove generacije „budne, žedne, pune snova“ i ustremljene su da donesu slobodu sebi i drugima. Luka Rajić debi albumom donosi pesme o pitanjima svoje generacije i tvrdi da odgovor na sve leži u prigrljivanju autentičnosti i iskrenosti sa sobom i drugima.

„Osećam da će ovaj album dati smisao mom dosadašnjem radu i zaokružiti ovih prvih nekoliko godina bavljenja muzikom, kao i moj život u tom periodu. ’Deca novog milenijuma’ je kolekcija reči, zvukova i slika koje su ogledalo mene, ali i svih drugih koji prolaze kroz rolerkoster iskustva 20-ih godina“, ističe Luka Rajić.

Na albumu Luka je sarađivao sa svojim bratom, producentom u usponu Igorem Rajićem, kao i sa A.N.D.R, producentom i multi-instrumentalistom školovanom na američkom Berkliju, koji je 2023. nagrađen priznanjem „Najbolji novi izvođač“, koji dodeljuje RUNDA (Regionalno Udruženje Nezavisnih Diskografa). Ostali kreativci koji su doprineli autorstvu projekta su multidisciplinarna umetnica Emilija Terzić, inače dugogodišnja saradnica Luke Rajića za vizuelni univerzum i poeziju, kao i Emilija Đonin (KOIKOI) i Filip Bulatović MAPO, čije se umeće čuje u klavirskim deonicama albuma.

Luka Rajić / Universal Music Serbia

Albumu „Deca novog milenijuma“ prethode četiri singla i EP „Ludim od kluba“, kao i saradnje sa značajnim imenima nove generacije, poput A.N.D.R, Pocket Palme i Jymenik.  

Već na početku ere albuma „Deca novog milenijuma“, Luka Rajić je najavio dva koncerta gde će uživo sa bendom i gostima izvesti numere sa svog debitantskog ostvarenja. Publiku iz Beograda obradovaće velikim koncertom u Domu omladine Beograda 20. decembra, a ulaznice su već u prodaji preko eFinity platforme. Pre beogradskog koncerta, već 23. septembra stiže u Zagreb, kada će u intimnom sastavu otvoriti novu sezonu Akustika Session u studio-galeriji KLET.

 

Izdanje „Deca novog milenijuma“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama:  

Slušaj sad