Na dejtu sa Lukom Rajićem

Bili smo na dejtu sa Lukom Rajićem i potrudili smo se da ga što bolje upoznamo kroz par leksikonskih pitanja, a kada smo se malo zapričali otkrio nam je i nešto više o svom predstojećem albumu „Deca novog milenijuma“, kao i o tome koji su njegovi jutarnji, a koji noćni rituali

Nedavno si nam predstavio svoj novi singl„Rituali“ – koji su tvoji jutarnji, a koji noćni rituali?

Moji jutarnji rituali su prilično jednostavni – napravim sebi tursku kafu i po mogućstvu sedim na terasi i gledam kako se dan polako budi, to najviše volim ujutru da radim. Kada padne mrak, nemam nijedan poseban ritual, voleo bih da pročitam knjigu, a ne da sam na telefonu sve vreme, ali sada je to nekako postala rutina da pre nego što zatvorim oči sve vreme budem na TikTok-u, što baš i nije najbolja stvar, ali šta da radim?

@universalmusicserbia Nedavno nam je predstavio svoj singl "Rituali", a na našem dejtu @Luka Rajić nam je otkrio koji su to njegovi rituali ☕️ #fyp #balkan #intervju #rituali #dejt ♬ Rituali - Luka Rajić

Album, film i knjiga koji imaju sličnu estetiku kao ti?

Knjiga: „Veronika je odlučila da umre“ – to sam ja!

Album: Moj album „Deca novog milenijuma“.

Film: Volim „Midsommar“.

Da li postoji celebrity drama oko koje si se posebno investirao?

Iskreno mislim da propratim svaku dramu koja se dešava, čak i kada to ne želim jednostavno dođe informacija do mene! Definitivno sam najviše propratio Kim, Taylor, Kanye dramu i drago mi je da se o tome više ne priča.

 

Šta najbolje znaš da spremiš u kuhinji?

Mnogo dobro znam da pravim jaja, znam da napravim špagete... Pre sam sam znao da napravim kroasane i to mi je bila fora neko vreme, ali ta faza je trajala možda tri meseca i sad sam zaboravio kako se prave. Moji prijatelji znaju dobro da kuvaju, pogotovo Ema, pa se nekako više uzdam u njih.

@universalmusicserbia Koja je tvoja omiljena celebrity drama? 👀 Bili smo na dejtu Lukom Rajićem i on je odmah počeo da priča o Taylor Swift... Je l' to dobar znak? 🤔 #fyp #balkan #taylorswift #intervju #dejt @Luka Rajić ♬ Rituali - Luka Rajić

Koje putovanje koje ćeš zauvek pamtiti?

Ima nekoliko putovanja koja ću zauvek pamtiti, ali najsvežije je kada sam bio sa prijateljima u Šibeniku, tada smo slušali prvi put Lorde i ceo naš život se preokrenuo, zato mi je to apsolutno najomiljenije mesto na kom smo bili.

 

Kako zamišljaš idealan dejt?

Pa nešto ovako je meni prilično simpatično, imamo i piće, čudesno roze piće, imamo jagode.. Šta nam više treba?

Za koju pesmu bi voleo da je tvoja?

Prvo mi pada na pamet „Gdje Dunav ljubi nebo“ od Josipe Lisac, to mi je najlepša pesma sa naših prostora. Takođe bilo šta od Lorde bi bilo dobro, ali neka bude ipak Josipa Lisac, volim Josipu Lisac – baš!

Koji skill nikako ne uspevaš da savladaš?

Moram priznati da je kuvanje pod velikim znakom pitanja sada, ali mislim da je to zato što ne želim da se upustim u taj ceo proces – tako da ako neko hoće da mi pravi palačinke, mnogo volim palačinke i kroasane.

Koja tri albuma su soundtrack tvojih dvadesetih?

„Melodrama“ od Lorde je broj jedan svakako, mislim da je dosta nas odraslo uz taj album. Drugi album bi bio od Maggie Rogers „Heard it in a past life“, taj album sam čuo na fakultetu kada sam bio na drugoj godini faksa i celo to veče sam preplakao, jer mi je otvorio svet i mnogo volim Maggie! Treći album bi u stvari bio moj – „Deca novog milenijuma“ koji baš govori o odrastanju i dvadesetim godinama.

@universalmusicserbia Za koja 3 albuma biste rekli da su soundtrack vaših dvadesetih? 👀 #lorde #melodrama #maggieroggers #intervju #fyp #fypbalkan @Luka Rajić ♬ Rituali - Luka Rajić

Šta u stvari mogu da očekujem od tvog albuma?

Od albuma možeš da očekuješ jednu priču i jedno sonično iskustvo, želim u stvari da slušaš taj album na ovakvom jednom mestu, dok sunce predivno sija i nemaš nijednu obavezu. Ukratko - od albuma možeš da očekuješ puno toga.

Da li već imaš omiljenu pesmu na albumu „Deca novog milenijuma“ i hoćeš li mi otkriti njen naziv?

Otkriću ti naziv – pesma se zove „Okreni mi svet“, to je pesma koja će otvoriti album. Najponosniji sam na nju, jer nekad pročitam tekst i pomislim da sam možda genije što sam je napisao, definitivno je to moja omiljena ljubavna pesma!

I za kraj, uz koje godišnje doba povezuješ album?

Povezujem ga uz leto, jer se cela priča albuma dešava na leto, iako se topim svaki put kada sunce izađe volim leto i u skladu sa tim će krajem leta izaći još jedna pesma koja će zaokružiti celu tu priču i zove se „Leto je gotovo", ali o tome sledeći put, ja bih sada da nastavimo ovaj naš dejt i da vidimo gde ćemo posle...

Slušaj sad