Polufinalista The Voice Hrvatska, TONI, predstavlja novi singl „Napokon sami“

Nakon odličnog prvog singla „Samo da si tu“, polufinalista muzičkog takmičenja The Voice Hrvatska, TONI otkriva i drugu pesmu „Napokon sami“.

Uz Tonija Šimonovića muziku supotpisuje Novak Ašković, a doprinos tekstu dala je Tamara Popović koju publika poznaje kao sve istaknutiju regionalnu pop muzičku senzaciju pod imenom tam. „Napokon sami“ uskoro dobija i prateći videospot, snimljen na nekoliko lokacija, a iza čije ideje, režije, produkcije, scenarija i naravno – kostimografije, stoji Robert Sever koji ujedno potpisuje i zvanične fotografije aktuelnog singla.  

„...na balkonu hotela te večeri, razmišljao  sam o tome kako smo zapeli i kako nemam tačnu viziju priče i smera pesme. Onda sam se setio jednog od mojih najdražih monologa 'Confidence' iz filma 'BROS'“, započinje TONI priču o svom novom singlu.  

Inicijalna ideja, prvih nekoliko stihova i mali segmenti pesme nastali su gotovo istovremeno s mojim prvim singlom 'Samo da si tu'“, priseća se TONI i dodaje kako je paralelno s osećajem sreće zbog prve pesme osetio i žaljenje što jednu ideju napušta. „Taj dan bio je za mene totalni kolaps jer sam shvatio da mi je i ta druga pesma jako bliska i intimna. Bio sam budan do 5 ujutro i razmišljao koliko iskreno i jako doživljavam te fragmente koji su nastali. Znao sam da samo jedva čekam sleteti u Zagreb, doći kući i sesti za klavir, ugasiti svet oko sebe i jednostavno 'ispovraćati' sve te reči i emocije. Slagao sam, menjao, izbacivao i vraćao delove – i tako je nastala. 'Napokon sami'. Jednostavno sam znao da je to to, dogodio se onaj filmski 'aha' moment.“

Kao i kod „Samo da si tu“, i „Napokon sami“ nosi dnevnički zapis mladog muzičara i inspirisana je posebnom situacijom, koja se, ističe, u njegovom životu ponavljala vrlo, vrlo često. „Kad sada slušam pesmu, tačno se vratim u sve one trenutke apsolutnog nemira i straha za ‘sutra’. I zaista sam u tim trenucima sam sebi govorio da su sve te misli i brige... jednostavno samo to. Nisu stvarne. Ne postoje”, kaže TONI koji pesmu posvećuje razvijanju osećaja koji bi svi trebali što čvršće prigrliti – osećaja samopouzdanja. Između ostalog i zbog toga jer se u početku plašio da će pesma, kao i mnoge, ostati u fioci, ali je odlučno prigrlio izazov da je dovrši.

Poreklom iz Istre, 28-godišnji muzičar Toni Šimonović široj publici predstavio se kao ovogodišnji polufinalista muzičkog takmičenja The Voice Hrvatska, nakon  čega je na muzičku scenu zakoračio kao TONI sa svojom prvom pesmom „Samo da si tu“ koju opisuje kao hommage osećaju čežnje. Početku samostalne karijere prethodile su sjajne reakcije publike, podrška mentora Damira Urbana i impresivne izvedbe pesama „Gravity“, „Sono solo parole“, „Creep“ (duet), „Tears In Heaven“ i „Never Tear Us Apart“. Na svom muzičkom putu TONI se ističe toplinom glasa, emotivnom interpretacijom, jedinstvenim stilom, i ličnim, gotovo dnevničkim, autorskim potpisom. U privatnom dnevniku, svaki dan opisuje nekom pesmom, večnu uspomenu na posebne životne trenutke unosi u tetovaže, a sada, lične priče sa slušaocima deli i kroz svoje pesme.  

Izdanje „Napokon Sami“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama:

Slušaj sad