Shawn Mendes najavljuje dolazak iščekivanog albuma novim singlovima „Why Why Why“ i „Isn’t That Enough“

Višestruko nagrađivani pevač i kantautor, nominovan za Grammy, Shawn Mendes, predstavio je singlove „Why Why Why“ i „Isn’t That Enough“, kojima najavljuje svoj peti studijski album „Shawn“, koji izlazi 18. oktobra.

U ovim pesmama, Mendes crpi nadahnuće iz putovanja i iskustava stečenih tokom poslednjih nekoliko godina. Muzički video za pesmu „Why Why Why“ snimljen je u slikovitom okruženju prelepe doline Hudson u Njujorku, gde su pesme sa albuma napisane i snimljene.

U sklopu najave albuma, Shawn Mendes je putem društvenih mreža podelio emotivnu poruku: „Muzika zaista može biti lek. Pre dve godine osećao sam se kao da apsolutno nemam pojma ko sam. Pre godinu dana nisam mogao ući u studio, a da ne doživim napad panike, tako da je to što sada imam 12 prekrasnih gotovih pesama zaista dar. Iskreno, hvala Bogu na mojim prijateljima i porodici. Život može biti brutalan, ali kada imate malu grupu ljudi kojima duboko verujete, sve postaje mnogo bolje. Nadam se da ćete voleti ovaj album koliko ga i ja volim. Pružio mi je osećaj topline i povezanosti s prirodom, i nadam se da će isto doneti i vama“.

Aktuelni singlovi, kao i svaka pesma sa nadolazećeg albuma, predstavljaju dubok unutrašnji dijalog sa slušaocima. Na ovom eponimnom izdanju, Shawn donosi svoje najliričnije i najiskrenije muzičko delo do sada. Rad na albumu trajao je poslednje dve godine, a nastajao je na različitim lokacijama, uključujući Nosaru u Kostarici, Clubhouse Studio u Rajnbeku, Bear Creek Studio u Vašingtonu, Darkhorse Recordings u Nešvilu i Electric Lady u Njujorku.

Album je napisao i koproducirao Mendes, uz saradnju sa Scott-om Harris-om, Mike-om Sabath-om (Raye - „My 21st Century Blues“), Nate-om Mercereau-om (Andre 3000 - „New Blue Sun“) i Eddie-jem Benjamin-om. Dodatne pesme su napisali dobitnici Grammy nagrade Amy Allen i Ethan Gruska (Bon Iver, Phoebe Bridgers), dok kao poseban gost učestvuje instrumentalista Chris Thile iz grupe Punch Brothers.

Izdanje „Why Why Why“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Deezer, Apple Music, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama:  

https://umrs.lnk.to/ShawnMendesWhyWhyWhy

Izdanje „Isn’t That Enough“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Deezer, Apple Music, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama:  

https://umrs.lnk.to/ShawnMendesIsntThatEnough

Slušaj sad