Svemirko potpisao ugovor za Universal Music

Svemirko, jedno od omiljenih imena regionalne muzičke scene, bend čiji su koncerti senzacija sama za sebe, a čija muzika slušaocima otvara nova prostranstva, postaje deo velike Universal Music porodice.

Marko Vuković koji stoji iza ovog fenomenalnog muzičkog projekta, ovim započinje novu eru i komentariše: „Universal je bio jedini logičan izbor jer su mi ponudili ugovor za teritorije sveta – i svemira. Zajedno lansiramo moje novo muzičko poglavlje!“.

Finalno odbrojavanje do prvog  singla je počelo – pesma „Po tijelu“ će biti objavljena petak, 27. septembra. Singl je ujedno najava novog albuma, ali i uvod u nove regionalne koncertne aktivnosti koje Svemirko započinje koncertom 18. oktobra u Zagrebu i nastavlja koncertima 1. novembra u Beogradu (Dom omladine), 2. novembra u Novom Sadu (SKCNS Fabrika) i 15. novembra u Nišu (O2/Oxygen).

Na koncertima će Svemirko publiku provesti kroz svoju muzičku biografiju, a možda premijerno predstaviti i muziku sa upravo najavljenog albuma koji će biti objavljen u saradnji sa Universal Music-om, a sa kojeg uskoro predstavljaju prvi singl „Po tijelu“.

Svemirko je pop sastav. Iako sama muzika možda i nije pop u klasičnom smislu te definicije, Svemirko je svakako onaj bend koji postavlja trendove i koji pomera i briše granice. Svemirko je danas jedna od najtraženijih koncertnih senzacija u regionu, dok ključna osoba, glavni i kreativni um benda Marko Vuković, ne prestaje isporučivati obećano i neočekivano. Ranije objavljeni albumi, retrogradnim redosledom „Skalamerija” iz 2020, „Tunguzija” iz 2018. i „Vanilija” iz 2017. godine čine Svemirkovu „-ija” trilogiju epskih proporcija, a sam Vuković nastavlja komponovati i pisati nove pesme i materijale potpuno novog, ali istovremeno njemu prepoznatljivog karaktera. Vuković zasigurno vešto i spretno stvara profinjenu muziku koja pogađa baš tamo gde treba, dok kao bend i izvođač, Svemirko donosi novitete u svom nastupu uživo i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Pokret je utkan u srž Svemirkovog stvaralaštva, a melodije i ritmovi niti su kojima će vas zauzdati, potaknuvši na ples – hteli vi to ili ne.

Izdanje „Po tijelu“ će od petka, 27. septembra biti globalno dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama:

https://svemirko.lnk.to/PoTijelu

Slušaj sad