SVEŽE: HANUMANKIND - „Big Dawgs“

Južnoindijski reper Hanumankind, predstavio je žestoki singl pod imenom „Big Dawgs“, – koji se nedeljama nezaustavljivo penje na vrhove globalnih top listi

Tvrdi, hipnotišući bitovi, kaskaderske akrobacije koje vas drže na ivici stolice i konstantan osećaj sirovog adrenalina. Ovaj moćni singl pun asertivnog, samouverenog teksta i zvuka, obeležava dinamičan povratak mladog repera nakon jednogodišnje pauze. Nastao je u produkciji izvođačevog dugogodišnjeg saradnika Kalmija, a singl sjajno dopunjava spot u režiji Bijoy Shettyja, koji već broji 90 miliona pregleda.  

U spotu Hanumankind izvodi vrtoglave akrobacije, stvarajući navalu adrenalina koja upotpunjava doživljaj pesme. Reperov nonšalantni stav dok prkosi gravitaciji u „bunaru smrti“ zajedno sa moćnim vizualima neprestano stvaraju potrebu za izbacivanjem viška energije, ujedno evocirajući osećaj nostalgije za one rođene 90ih u Indiji, čineći celokupan doživljaj originalnim spojem prošlosti i sadašnjosti.

„(..)Energija, snaga i borbenost. Želeli smo da stvorimo nešto što govori o mom putovanju, kao i svih onih koji prave rizike u životu.“


Sooraj Cherukat, poznatiji pod umetničkim imenom Hanumankind, jedan je od najuticajnijih repera Južne Indije. Svoj debitantski singl pod nazivom „Go To Sleep“ je izbacio pod okriljem izdavačke kuće Def Jam Recordings India, gde je nastavio da gradi već prepoznatljivu diskografiju. Osim objavljenih izdanja koja su harala top listama, uključujući i njegov najskoriji singl „Ayyayyo“ gde se pojavljuju i Parimal Shais, ThirumaLi i MC Couper, Humankind je vokalista bengalskog muzičkog sastava „T.ILL Apes“, koji su poznati po upečatljivim spojevima klasičnog džeza, bluza i repa.

Izdanje „Big Dawgs“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama:  

Slušaj sad