SVEŽE: Jacob Alon - "Fairy in a Bottle"

Škotski pesnik i folk muzičar Jacob Alon predstavlja svoj debitantski singl „Fairy In A Bottle“

Čineći svoj uvodni naklon singlom „Fairy In A Bottle“, škotski pesnik, folk muzičar i predstavnik kvir zajednice Jacob Alon govori o neugasivoj, opsesivnoj ali neuzvraćenoj ljubavi. Pesmu je producirao Dan Carey, a zajedno sa pevačevim anđeoskim vokalom koji lebdi dok prepričava ožiljke sećanja na bolne i prolazne veze je nastala nežna balada o čežnji, obasuta intimnošću i pažnjom na detalje.  

„U život mi je ušla osoba koja je delovala kao nešto najbolje na svetu, toliko da mi čak ni njene mane nisu bile vidljive. Kada u jednoj nesavršenoj individui pomislite da ste pronašli rešenje svih svojih problema, razvija zavisnost od te osobe, samim tim i nerealna očekivanja. To je zapravo bila vrlo sebična stvar sa moje strane“ , govori Jacob.

Pokušavajući da razume bolnu situaciju i razmrsi komplikovana osećanja, shvata je da je pisanje pesama najzdraviji kanal za propuštanje nakupljene energije i dublju spoznaju sebe. Uz pesmu je izašao i muzički spot gde Jacob uživo izvodi „Fairy in A Bottle“.

Rodni grad Jacob Alona je Fife u Škotskoj, ali već odavno stanuje u zujanju i gužvi Edinburga, gde uspeva da pronađe utočište u škotskoj kvir sceni i postane ključni deo zajednice. Jacob potpuno samostalno uči da svira gitaru i peva, otkrivši želju za stvaranjem muzike nakon pronalaska stare prašnjave gitare u bakinom ormaru.

„Nikada mi se nisu dopadala pravila i nije mi prijao dogmatski proces koji ubija kreativnost kada je u pitanju klasično muzičko obrazovanje.“ komentariše Jacob. „Bilo je veoma osnažujuće uzeti stvar u svoje ruke.“

Nakon neuspelih studija medicine i fizike, započetih zbog ispunjavanja očekivanja svojih roditelja, ispisuje se sa fakulteta shvativši da ne može da nastavi da ispunjava tuđe želje. „Ispostavilo se da živim nečiji tuđi san.“ dodaje Jacob

Nick Drake i Adrianne Lenker su primarni izvor inspiracije za Alona kao folk muzičara, pa kombinacija zvuka ovog žanra i kvir iskustva koje je prožeto u tekstovima zajedno oslikavaju autentičan izraz mladog umetnika. Ovu duboko intimnu muziku čine tragične priče ispričane kroz crni humor, sirova iskrenost koja potpuno obuzima kroz koju Jacob istovremeno pokazuje svoju hrabrost i ranjivost.

Izdanje „Fairy in a Bottle“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama:  

Slušaj sad