Talentovani hrvatski kantautor i producent ERIC predstavlja novu pesmu „Weightless“

Talentovani 23-godišnji kantautor, multiinstrumentalista i producent ERIC, poznat i kao učesnik na Dori, hrvatskom izboru za pesmu Evrovizije, predstavlja najnoviju pesmu „Weightless“!

Nakon hitova poput „I Found You“ i „ Gdje Je Ta Ljubav“, mladi muzičar se ovog puta prepustio ritmu srca i ovom energičnom pesmom slušaoce poziva da ostave brige iza sebe, spakuju ono što ih veseli i dopuste da ih ljubav povede na put u nepoznato!

„Ideja za pesmu je došla u dahu i opisala srećno zaljubljeno, voljeno stanje koje je zapravo teško jednom rečju opisati u hrvatskom jeziku – doslovan prevod naslova („Weightless“) bi bio bestežinsko – onda kad su sve brige negde drugde, a ostaje samo ono što nas veseli i čini ispunjenima“, opisao je ERIC.  

U pisanju teksta muzičaru se pridružila koleginica Vanessa Ivanković sa kojom, ističe, ovo nije prva saradnja. „Kako i inače radim sam svoje pesme, tako sam i na ovoj radio sve što sam mogao – od muzike, produkcije do snimanja, dok je za miks zaslužan superflipp, odnosno Gordan Dragić iz Matterhorn studija u Zagrebu.“ dodao je kantautor, koji uz stvaranje i izvođenje sopstvenih pesama postaje i traženi mladi producent kada su u pitanju aranžmani i produkcija pesama za druge izvođače.

Master, kao i kod svih njegovih pesama potpisuje Mischa Janisch iz austrijskog Sunshine Mastering studija s kojim ERIC održava sjajnu saradnju: „Jako sam zadovoljan kako je sve zajedno ispalo, mislim da je pesma u skladu sa aktuelnim svetskim trendovima pa se nadam da će naći put i do slušalaca“.

Eric iza sebe ima dugogodišnje muzičko isustvo; svestrani muzičar je još u osnovnoj školi pobeđivao na raznim državnim i međunarodnim takmičenjima u klasičnoj gitari pa je već kao srednjoškolac sa iskusnim muzičkim producentima napisao svoje prve pesme. Učestvovanje u kreativnom procesu sa drugim kantautorima ga je motivisalo da se u narednim godinama posveti produkciji i nastavi da sazreva kao muzičar.

Rezultat posvećenog rada je njegov debitantski album „I Am Eric“, koji je ovaj talentovani umetnik iz malog mesta Rasinje kraj Koprivnice skoro u potpunosti napisao i producirao u svojoj sobi. Izdanje je objavljeno u junu 2021. godine i odmah se našlo na prvom mestu liste najprodavanijih albuma u Hrvatskoj, a među njegovim uspešnim HR Top 40 singlovima našla se i pesma „Reci mi“, sa kojom je učestvovao na Dori 2021. godine i koja je nakon takmičenja bila jedna od najslušanijih na hrvatskim radio stanicama.

Izdanje „Weightless“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama:

Slušaj sad